Biostimulator na bazi aminokiselina biljnog podrijetla
Sadržaj: dušik (N) 2,0 %, L-slobodne aminokiseline 12,0 %
Aminogram: asparaginska i glutaminska kiselina, histidin, serin, glicin, treonin,
arginin, alanin, tirozin, valin, metionin, fenilalanin, izoleucin, leucin, lizin,
hidroksiprolin, prolin
Namjena:
Kaishi se može primijeniti u svim faza rasta i razvoja biljaka, naročito nakon stresnih situacija uzrokovanih sušom, niskim temperaturama, oštećenjima od štetnika i patogena ili nakon oštećenja uzrokovanih pesticidima.
L-slobodne amino kiseline (AA) stimuliraju metabolizam biljaka, naročito u nepovoljnim uvjetima za rast i razvoj biljaka.
Kaishi ima utjecaj
- na aktivaciju i tijek fotosinteze,
- regulira rad puči,
- jača staničnu stijenku,
- pomaže kod oplodnje i formiranja plodova,
- stimulira stvaranje prirodnih biljnih hormona,
- pozitivno utječe na usvajanje mikroelemenata (u kelatnom obliku).
Kaishi se može primijeniti folijarno ili putem navodnjavanja.
Primjena
Voćke, vinova loza 2,0-3,0 l/ha
Masline 3,0-4,0 l/ha
Citrusi 2,0-3,0 l/ha
Bobičasto voće 2,0-3,0 l/ha
Jagode 3,0 l/ha
Kivi 2,0-3,0 l/ha
Kukuruz, suncokret 2,0-3,0 l/ha
Industrijsko bilje 2,0-3,0 l/ha
Šećerna repa 2,0-3,0 l/ha
Žitarice, uljana repica 2,0 l/ha
Krumpir 2,0-3,0 l/ha
Tikvice, krastavac, dinja, lubenica, rajčica, paprika, salata, cvjetača, brokula, artičoka, zeleni grah, grah, grašak, češnjak, luk 2,0-3,0 l/ha
Lucerna 2,0-3,0 l/ha
Ukrasno bilje 2,0-3,0 l/ha
Amfoterna svojstva amino kiselina koje sadrži Kaishi, omogućuju i uporabu kao pH stabilizatora mješavina pripravaka koji se apliciraju. Kaishi se može upotrijebiti i kao okvašivač za bolju
apsorpciju folijarnih gnojiva i sredstava za zaštitu bilja.
Pakiranja: 1 l i 5 l