Nalazimo se

Mošćenička 15, 10000 Zagreb

Otvoreni smo

Pon- Pet 08:00 - 16:00

Kontat broj

+385 (0)1 5566 704
  • Početna
  • Proizvodi
  • PROGRAMI
    • JABUKA
    • VINOVA LOZA
    • ŠLJIVA
    • MASLINA
    • MALINA I KUPINA
    • LIJESKA
    • BOROVNICA
    • ORAH
    • SMILJE
    • KUKURUZ
    • SOJA
    • ULJANA REPICA
    • SUNCOKRET
    • PŠENICA
  • Blog
  • Korisni materijali
  • O nama
  • Kontakt
  • Forgot Your Password?

CUPRA

  1. Početna
  2. Proizvodi
  3. CUPRA

CUPRA je fungicid za suzbijanje biljnih bolesti u vinogradarstvu, voćarstvu,

povrćarstvu i u proizvodnji ukrasnog bilja.

Formulacija: koncentrat za suspenziju (SC)

Naziv i koncentracija aktivne tvari: bakarni oksiklorid, 520 g/L (30,83 w/w)

Sredstvo CUPRA je fungicid s površinskim djelovanjem koji se koristi na:

a) vinovoj lozi (vinske sorte), za suzbijanje plamenjače (Plasmopara viticola) u koncentraciji od

0,3%, odnosno u količini od 1,8-3,0 L/ha uz korištenje 600-1000 L/ha vode. Sredstvo se

koristi preventivno, u razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja bolesti, od faze

trećeg lista do dozrijevanja bobica (BBCH 13 – 89). Sredstvo se na vinskim sortama vinove

loze smije koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni razmak od 10 dana

između primjena;

b) vinovoj lozi (stolne sorte), za suzbijanje plamenjače (Plasmopara viticola) u koncentracij i od

0,25%, odnosno u količini od 1,5-3,0 L/ha uz korištenje 600 – 1200 L/ha vode. Sredstvo se

koristi preventivno, u razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja bolesti, od faze

trećeg lista do dozrijevanja bobica (BBCH 13-89). Sredstvo se na stolnim sortama vinove

loze smije koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni razmak od 10 dana

između primjena;

c) maslini, za suzbijanje paunovog oka (Spilocaea oleaginea) u koncentraciji od 0,3 %, odnosno u

količini od 2,4 – 3,0 L/ha uz korištenje 800-1000 L/ha vode. Sredstvo se koristi preventivno,

u razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja bolesti, tijekom proljetnog i jesenskozimskog

razdoblja, od razvoja listova do poslije berbe (BBCH 10 – 89). Sredstvo se na

maslini smije koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni razmak od 10 dana

između primjena.

d) naranči i grejpu, za suzbijanje gumoze i truleži plodova (Phytophthora parasitica) u

koncentraciji od 0,1%, odnosno u količini od 1,0 – 3,0 L/ha uz korištenje 1000 – 3000 L/ha

vode. Sredstvo se koristi preventivno, u razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja

bolesti, u jesenskom i zimskom razdoblju. Sredstvo se na agrumima smije koristiti najread more

jednom tijekom vegetacije;

e) jabuci i krušci, za suzbijanje krastavosti (Venturia inaequalis, V. pyrina) i raka (Nectria

galligena) u koncentraciji od 0,25 – 0,3%, odnosno u količini od 2,0-3,0 L/ha uz korištenje

800 – 1000 L/ha vode. Sredstvo se koristi preventivno, u jesenskom i zimskom razdoblju,

od promjene boje lista do početka kretanja vegetacije (BBCH 92 – 00). Sredstvo se na

jabuci i krušci smije koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni razmak od 14

dana između primjena;

f) breskvi, nektarini i marelici, za suzbijanje kovrčavosti (Taphrina deformans) u koncentraciji od

0,25 – 0,3% , odnosno u količini od 2,0-3,0 L/ha uz korištenje 800-1000 L/ha vode. Sredstvo

se koristi preventivno, u jesenskom i zimskom razdoblju, od promjene boje lista do početka

kretanja vegetacije (BBCH 92 – 00). Sredstvo se na breskvi, nektarini i marelici smije

koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni razmak od 14 dana između

primjena.

g) rajčici i patlidžanu za suzbijanje plamenjače (Phytophthora infestans) u koncentraciji od 0,25-

0,3%, odnosno u količini od 1,5-3,0 L/ha uz korištenje 600-1000 L/ha vode. Sredstvo se

koristi preventivno, u razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja bolesti. Sredstvo se

na industrijskoj rajčici smije koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni razmak

od 10 dana između primjena;

h) krumpiru na otvorenom prostoru, za suzbijanje plamenjače (Phytophthora infestans) u

koncentraciji od 0,25-0,3%, odnosno u količini od 1,5-2,4 L/ha uz korištenje 600-800 L/ha

vode. Sredstvo se koristi preventivno, u razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja

bolesti. Sredstvo se na krumpiru smije koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz

minimalni razmak od 10 dana između primjena;

I) salati za suzbijanje plamenjače (Bremia lactucae) u koncentraciji od 0,25-0,3%, odnosno u

količini od 1,25-2,4 L/ha uz korištenje 500-800 L/ha vode. Sredstvo se koristi preventivno, u

razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja bolesti. Sredstvo se na salati smije koristiti

najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni razmak od 10 dana između primjena;

j) cvijeću i ukrasnom bilju za suzbijanje plamenjača, lisnih pjegavosti i hrđa u koncentraciji od

0,25-0,3%, odnosno u količini od 1,25-3,0 L/ha uz korištenje 500-1000 L/ha vode. Sredstvo

se koristi preventivno, u razdobljima kada postoji rizik od zaraze i razvoja bolesti. Sredstvo

se na cvijeću i ukrasnom bilju smije koristiti najread more tri puta tijekom vegetacije, uz minimalni

razmak od 10 dana između primjena.

Karenca:

15 dana za maslinu, vinovu lozu (vinske i stolne sorte), naranču, grejp, salatu na otvorenom, salatu

u zaštićenom prostoru i krumpir na otvorenom prostoru;

10 dana za industrijsku rajčicu na otvorenom prostoru;

3 dana za konzumnu rajčicu na otvorenom prostoru, konzumnu rajčicu u zaštićenom prostoru,

patlidžan na otvorenom prostoru i patlidžan u zaštićenom prostoru;

Osigurana je vremenom primjene u jabuci, krušci, marelici, breskvi i nektarini;

Nije primjenjiva u cvijeću i ukrasnom bilju;

Radna zabrana: 10 dana za vinovu lozu, 2 dana za voćnjake.

Mehanizam djelovanja: Sredstvo CUPRA je fungicid na osnovi bakra. Bakarni fungicidi vrlo su

širokog spektra i djeluju na velik broj fitopatogenih gljiva i bakterija. U kontaktu s rnikroorganizmima

(gljivama i bakterijama) i spojevima na površini biljnih organa, iz bakarnog oksiklorida oslobađaju se

ioni bakra. Bakar ulazi u stanice gljiva i bakterija, gdje djeluje na read more metaboličkih procesa i

uzrokuje denaturaciju staničnih proteina. Bakreni oksiklorid djeluje preventivno.

Pakiranje: 1 l, 5 l

Zadnje vijesti

  • Gnojenjem i zaštitom do stabilnih i kvalitetnih prinosa
    13/05/2020
  • Zaštita od mraza
    06/04/2020
Bugarova 16, 10250 Lučko, Hrvatska
info@fito-eko.hr
Pon-Pet: 8:00-16:00

Naše novosti

Pretplatite se za newsletter.

Pretplatite se za newsletter.

Page Copyright

© Copyright © FITO-EKO d.o.o. 2019. Sva prava pridržana.